Ali İNTİZAM

1955 yılında Osmaniye’nin Sarayova köyünde doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Adana’da yaptı. 2 yıl Çukobirlik’te çalıştıktan sonra 1976 yılında A.İ.T.İ.A. Mühendislik Yüksek Okulu Endüstri Mühendisliği bölümüne girdi. Buradan 1980 yılında mezun oldu. 1981 yılında Çukurova Üniversitesi Yapı ve Fen İşleri Dairesinde göreve başladı. 1983 yılında Erzincan’da kısa dönem askerlik görevini yaptı. Halen Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Döner Sermaye işletmesinde Pazarlama Şube Şefi olarak görev yapmaktadır.

Müzik çalışmalarına Lise yıllarında başladı. İlk feyz aldığı hocası Kimya derslerine giren Ercan ÇULHAOĞLU’dur. Daha sonra onun öncülüğünde Halk Eğitim Merkezindeki çalışmalara katılarak merhum Arif Nihat AKA hocanın şefliğindeki Türk Sanat Musıkîsi çalışmalarına devam etmiştir. Buradan 1974 yılında kurulan Adana Musıkî Derneği’ne geçmiş ve 43 yıldır bu çatı altındadır. Burada Eczacı Mahmut AKAN, Uğur TÜRE, Ümit ÖCAL ve Ahmet POLATÖZ hocalardan eğitim gördü. Bir dönem kudüm icracılığı yaptı ve usul derslerine girdi. 1985 yılında neyzen Ahmet POLATÖZ hocanın vefatı üzerine koro şefliği görevine başladı. Çukurova Üniversitesinde Türk Sanat Musıkîsi faaliyetlerinin kurumsallaşmasını sağladı. 1987 yılına kadar burada kurduğu koronun şefliğini yaptı. 1985 yılında Bestekar Avni ANIL’ın Adana Büyükşehir Belediye Konservatuarını kurması üzerine burada bir yıl hocalık yaptı. Daha sonra bu görevinden istifa etti. Halen Adana Musıkî Derneği’nde koro şefi olarak görev yapmaktadır.

Evli ve 2 çocuk babası olan hocamız disiplinli ve titiz çalışmaya büyük özen göstermektedir. Kendisine şükranlarımızı sunuyoruz.