Şükrü BİRBAŞ

1950 yılında Adana’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Adana’da yaptı. 1970 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümüne girdi. Buradan 1974 yılında mezun oldu. 1975 – 1976 yılları arası askerlik görevini yaptıktan sonra 1978’de öğretmenliğe başladı. 10 yıllık öğretmenlik görevinden sonra Ocak 1987’de Çukurova Üniversitesi’ne Uzman - Öğretim Görevlisi olarak atandı. Çukurova Üniversitesinin Güzel Sanatlar Bölümünde Klasik Türk Müziği, Klasik Türk Müziği Tarihi, Tambur Öğretim Görevlisi ve Klasik Türk Müziği koro şefi, Kasım 1991 yılında Bölüm Başkan Yardımcılığı ve Ekim 1998’de Bölüm Başkanlığına getirildi. Halen bu görevini sürdürmektedir.

Müzik yaşamına lise sıralarında başladı. Gerçek anlamda müzik çalışmalarını üniversite öğrenciliği sıralarında İstanbul’da sürdürdü. İstanbul Belediye Konservatuarı ve Kubbealtı Musıkî Enstitüsünde bilimsel ve teknik çalışmalara katıldı. Burada Münir Nurettin SELÇUK, Yusuf ÖMÜRLÜ, Kemal BATANAY hocalardan eğitim gördü. Tamburu Kemal BATANAY’dan öğrendi. 1976 yılında Adana Musıkî Derneği’ne katıldı. Ahmet POLATÖZ, Ümit ÖCAL ve Uğur TÜRE hocalarla uzun yıllar çalıştı. Adana Musıkî Derneğinde koro şefliğine 1981 yılında başladı. Halen koro şefi olarak görev yapmaktadır.

Evli ve 2 çocuk babası olan hocamızın disiplinli, titiz ve hoş sohbet olması en büyük özelliğidir. Kendisine şükranlarımızı sunuyoruz.